10 фактів про посмішку 


 

 

 

Напевно кожен з нас вже знає, що піднесений настрій і посмішка на обличчі здатні продовжити нам життя. Ми зібрали 10 фактів безсумнівної і абсолютної користі посмішок:


Факт 1. Навіть посмішка через силу здатна підняти вам настрій.
Психологи стверджують, що, змушуючи себе посміхатися, будь-яка людина може підняти собі настрій.
Факт 2. Посмішка зміцнює імунну систему.
Так-так, посмішка здатна зміцнити не тільки психічний, а й фізичний стан здоров'я людини, оскільки, коли ми посміхаємося, наше тіло стає більш розслабленим, що дуже корисно для всього організму в цілому.
Факт 3. Посмішка заразлива.
Якщо хтось недалеко від вас позіхає, вам теж мимоволі хочеться позіхнути; якщо хтось поруч з вами посміхається, вам теж хочеться посміхатися. Це не просто спостереження - це висновок, зроблений вченими зі Швеції.
Факт 4. Посмішка зменшує стрес.
Ну, звичайно ж! Що можна протиставити стресу? Тільки наш оптимізм і віра в світле майбутнє. Якщо ми будемо сміятися прикрощам в обличчя, вони неминуче відступлять.

Факт 5. При посмішці працюють від 5-ти до 53-х лицьових м'язів.
Чим більше м'язів працює, тим корисніше.

 


 


Факт 6. Діти народжуються з умінням посміхатися.
Кожна дитина приходить в цей світ, уже вміючи посміхатися. По крайній мірі, так стверджують вчені.
Факт 7. Посмішка – найвпізнаваніший вираз обличчя.
У наш час завдяки високим технологіям та робототехніці, що розвивається семимильними кроками, коли андроїдів вчать спілкуватися з живими людьми, а автомати з морозивом видавати морозиво тільки після широкої посмішки в камеру, розпізнання посмішки є вельми корисною функцією. Так ось, саме її на людському обличчі «діагностувати» простіше і легше всього.

Факт 8. Посмішка більш приваблива, ніж відмінний макіяж.
В ході дослідження було встановлено, що 69% чоловіків вважають більш привабливими саме тих жінок, які посміхалися, а не тих, на кому був ідеальний макіяж від модного стиліста.
Факт 9. Існують різні типи посмішки.
Співробітники наукової лабораторії в Сан-Франциско ідентифікував 19 різних типів посмішок і визначили їх у двох категоріях - ввічлива «соціальна» посмішка, на яку потрібно найменше зусиль, і щирі посмішки від душі, для яких потрібно задіяти всі 53 лицьові м'язи.
Факт 10. Новонароджений відразу починає посміхатися.
Більшість лікарів впевнені, що діти починають посміхатися лише у віці 4-6-ти тижнів, однак посмішки на обличчях малюків з'являються набагато раніше - під час сну вже в перший день народження. І коли ви побачите своє власне чадо таким, спробуйте тоді сказати, що його посмішка - це лише мимовільну скорочення м'язів.


Будьте завжди усміхненими та здоровими разом зі стоматологічною клінікою «SEMEN»! 

Наша адреса: м. Львів, вул. Дорошенка, 31
Наш телефон: 032 261 37 39